От опозиционната “Социалистическа партия на Македония“ оценяват преброяването на населението в

...
От опозиционната “Социалистическа партия на Македония“ оценяват преброяването на населението в
Коментари Харесай

Обрат! Защо опозицията в РСМ иска ново преброяване

От опозиционната “Социалистическа партия на Македония “ оценяват преброяването на популацията в Северна Македония, оповестено на 30 март, като несполучливо, ненапълно, манипулативно и накърняващо националните ползи на жителите, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изказване от партията на социалистите споделят, че преброяването не може да бъде наречено държавно и е ясно желанието на преброителя да провокира безпорядък и да понижи броя на македонските жители.

" Доказателство за това е удовлетворението на водача на албанска политическа партия и недоволството на политическите партии на македонци, турци, роми, бошняци и всички останали “, написа в позицията.

От партията показват, че съгласно тях не са спазени европейските правила за броене, а виновните фактори в страната не виждат следствията от тази политическа интервенция, която унищожава мира и спокойствието в страната.

Социалистите в Северна Македония упорстват за нов метод и ново преброяване на популацията, което да се организира от законно държавно управление, което ще пристигна вследствие на нови избори, които да се проведат допустимо най-скоро, а шефът на Държавната статистическа работа да понесе отговорност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР